Hétfőn kezdődik a Jazzfest Budapest

MTI

2023.11.04. 11:14

Fellépők, programok.

Hétfőn kezdődik a Jazzfest Budapest, a csütörtökig tartó rendezvényen a dzsessz négy világsztárja, Steve Gadd, Patricia Barber, Richard Bona és Snétberger Ferenc is koncertet ad az Erkel Színházban  - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Hétfő este az Erkel Színházban lép fel a jazz- és popvilág egyik legkeresettebb és legnagyobb hatású dobosa, Steve Gadd - írták a közleményben. Fellépett Frank Sinatra, Paul Simon, Al Di Meola, Eric Clapton, Paul McCartney, Chick Corea és David Sanborn oldalán is. A Steve Gadd Banddel Budapestre érkező zenészek szintén világhírűek, a gitáros Michael Landau játszott például Miles Davisszel, Michael Jacksonnal, a Pink Floyddal és Joni Mitchellel is, Walt Fowler trombitajátéka Frank Zappa, Ray Charles és a Toto produkcióit gazdagította, a billentyűs Larry Goldings Pat Metheny, Al Jarreau, Robben Ford, John Scofield, David Sanborn zenekarát erősítette.

Snétberger Ferenc idei egyetlen budapesti koncertjét adja kedd este a fesztivál keretében, ezúttal szólóban hallhatja őt a közönség. A Berlinben élő gitárművész és zeneszerző világszerte ismert improvizációs művészetének, valamint műfajokat átlépő játékának köszönhetően, repertoárját a magyar roma hagyományok, a brazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz.

A chicagói Patricia Barber kedd este különleges, exkluzív, intim és interaktív koncerttel áll a közönség elé kvartettjével (Emma Dayhuff - nagybőgő; Neal Alger - gitár; Greg Artry - dob) Budapesten, az Aria Hotelben. Patrica Barber és formációja november 9-én az Erkel Színházban is koncertet ad - áll a közleményben.    

A fesztiválon szerda este lép színpadra az Erkel Színházban a Grammy-díjas Richard Bona, a világ egyik legkiválóbb basszusgitárosa, zeneszerző és multiinstrumentalista. Zenéje Afrika hagyományait, kultúráját, szépségét és problémáit dolgozza fel. A közönséggel egészen egyedi kapcsolatot alakít ki, ami a világzene, a dzsessz és az afropop egyik meghatározó alakjává tette - írták.

.