Junior Prima Díj - Ők az idei díjazottak

MTI

2023.11.24. 21:57

Tíz fiatal zeneművész kapott Junior Prima Díjat.

Tíz fiatal zeneművész kapott Junior Prima Díjat; az MVM, az elismerés társalapítója kétmillió forinttal támogatja a díjazottakat - közölte az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség pénteken az MTI-vel.

A díjakat tizenhatodik alkalommal adták át november 23-án az Eiffel Műhelyházban. Az idei díjazottak: Ács Dominika fuvolaművész, összművészeti alkotó, Balog Alexandra zongoraművész, Bucz Magor zeneszerző, Gudics Marcell dobművész, Gudics Martin basszusgitár-művész, Kissjudit Anna operaénekes, Králik Abigél hegedűművész, Lugosi Ali klarinétművész, Nagy Emma dzsesszénekes és Temesvári Bence gordonkaművész.

A közleményben emlékeztetnek: a Junior Prima Díj a fiatal tehetségek elismerésére jött létre; az idei újítás, hogy a korábbban főként klasszikus zenei díjat már a zeneművészet szélesebb köre kaphatja meg.

Az MVM minden évben a tíz legígéretesebb, 30 év alatti tehetségnek adja át a Junior Prima Díjat a szakmai zsűri döntése alapján. Az idei díjazottakkal együtt már 160 tehetség tudhatja magáénak az elismerést.

Az elismerés megújult kuratóriumának tagja volt Bágyi Balázs Szabó Gábor-díjas jazzdob-előadóművész, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség korábbi elnöke; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az MMA rendes tagja; Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja; Bozóky Anita, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója; Kapusi Kálmán tanszékvezető egyetemi docens, nagybőgőművész, a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet igazgatója; Keller András, Kossuth-, Liszt-, Prima Primissima- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, karmester, a Concerto Budapest zeneigazgatója; Rúzsa Magdolna Artisjus-, Fonogram- és Máté Péter-díjas, többszörös Petőfi Zenei Díjas énekesnő, dalszerző; valamint Zsoldos Dávid, a Papageno igazgatója, a Magyar Zenei Tanács elnöke, az Európai Zenei Tanács és a Jeunesses Musicales International elnökségi tagja.

.