November 17-én zárul a győri fővonal felújításának második üteme

MTI

2023.11.10. 23:07

Szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy között.

A Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme november 17-ig tart, addig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között; kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

A jövő heti munkálatokról szóló közlemény szerint Szárliget állomáson november 14-től 17-ig a felsővezeték-hálózat karbantartását végzik, ezért keddtől péntekig 8.10 és 17.40 között az S10-es vonatok rövidebb útvonalon, csak Tatabánya és Győr között közlekednek. Szárliget és Tatabánya között a felújítás miatt közlekedő pótlóbuszokkal lehet utazni, változatlan menetrend szerint.

A Biatorbágy-Szárliget között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Tatabánya-Oroszlány vasútvonalon november 18-tól december 9-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az S12-es személyvonatok csak Tatabánya és Oroszlány, illetve Oroszlány és Tatabánya között közlekednek - tették hozzá.

A közlemény szerint az S12-es vonatok Tatabánya állomáson napközben Oroszlány felé a Biatorbágy felől érkező S10-es és X10-es pótlóbuszokhoz, Budapest felé a Budapestre közlekedő IC pótlóbuszokhoz és a Biatorbágy felé közlekedő S10-es pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

A Budaörs-Szárliget között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Székesfehérvár-Komárom vonalon november 17-ig pótlóbuszok közlekednek, a buszok Szőny-Déli vasúti megállóhelyet nem érintik.

A részletes menetrend megtalálható a mavcsoport.hu honlapon a vágányzári hírekben, a GYSEV vágányzári menetrendjei a www2.gysev.hu/aktualis-kozlekedesi-informaciok linken érhetők el.

.