Rövidpályás úszó Eb - Húsz versenyző képviseli Magyarországot

MTI

2023.11.04. 22:17

Nyolc férfi és tizenkét női versenyző képviseli majd Magyarországot.

Nyolc férfi és tizenkét női versenyző képviseli majd Magyarországot a december 5. és 10. között Bukarestben sorra kerülő rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség (MÚSZ) szombati közleménye szerint az elnökség a Debrecenben zajló rövidpályás országos bajnokság zárónapján hagyta jóvá Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését. A csapatba az olimpiai A-szintesek, a junior Európa-bajnokok, illetve a kapitány által kitűzött kvalifikációs szintet - azaz a 2021-es rövidpályás Eb nyolcadikjainak idejét - teljesítők kerülhettek be.

A közlemény szerint Sós Csaba eredetileg több mint 20 úszót nevezett meg az előterjesztésében, de többen jelezték, hogy nem kívánnak indulni a kontinensviadalon. Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid a közvetlenül a bukaresti Eb előtt sorra kerülő madeirai nyíltvízi világkupára készül, Rasovszkynak ráadásul egyetemi záróvizsgája lesz decemberben. Sárkány Zalán a nagypályás viadalokon szeretne inkább részt venni, mert több távon is esélye lehet az olimpiai A-szint elérésére. Ugyanebből az okból hagyja ki az Eb-t Sebestyén Dalma és Mihályvári-Farkas Viktória, Kapás Boglárka pedig még nem döntött, de lehetséges, hogy csak a 400 vegyes idejére utazik majd el Bukarestbe.

A MÚSZ közleménye szerint a csapat még abban az esetben bővülhet, ha a névsorban nem szereplők közül valaki a szombati finálékban teljesíti az Eb-kiküldetési szintet.

A magyar rövidpályás Eb-csapat:
nők:

Flück Nóra
Jackl Vivien
Jakabos Zsuzsanna
Kapás Boglárka
Késely Ajna
Komoróczy Lora Fanni
Molnár Dóra
Nagy Napsugár
Pádár Nikolett
Senánszky Petra
Szabó-Feltóthy Eszter
Ugrai Panna

férfiak:

Holló Balázs
Jászó Ádám
Kovács Benedek
Márton Richárd
Nell Olivér
Németh Nándor
Szabó Szebasztián
Zombori Gábor

.