Advent - Felkapcsolták a színes díszfényeket is Megyeri hídon

MTI

2023.12.18. 16:30

December 17-től a csúcsdíszek és a színes díszfények is felkerültek a hídra.

Az advent első vasárnapjától ünnepi díszvilágítással üzemelő Megyeri hídra december 17-től a csúcsdíszek és a színes díszfények is felkerültek, így a híd az ország legnagyobb, 35 emeletes karácsonyfájává változott - írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn.

A Magyar Közút először 2021-ben alakította át a Budapest melletti Megyeri híd pesti pilonját száz méteres karácsonyfává. Tavaly már mind a két pilont átalakították, míg idén számos újdonsággal rukkoltak elő - olvasható a dokumentumban.

Az ünnepi díszvilágítás december 3-tól december 31-ig tart, minden nap sötétedéstől másnap reggelig látható a zöldben pompázó híd, december 17-től pedig plusz díszítésekkel varázsolták még színesebbé a hidat.

Mint írták, mind a két pilon tetejére felkerült a sárga csúcsdísz, ezen kívül pedig 12-12 speciális robotlámpa segítségével a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek.

Ez a díszvilágítás december 27-ig lesz látható, minden nap sötétedéstől éjfélig. Ezt követően december 31-ig az alap zöld világítással üzemel majd a híd - áll a közleményben.

.