Budán is nyitott adományozói pontot a Mikulásgyár

MTI

2023.12.03. 13:02

Az ideiglenes gyűjtőpontot a budai oldalon, a Lumina Christmas Park bejáratánál, a III. kerületben található Római strandon hozták létre.

Budán is nyitott egy adományozói pontot az ország egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye, a Mikulásgyár, amely idén is több ezer gyermek karácsonyi ajándékáról gondoskodik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Azt írták, az ideiglenes gyűjtőpontot a budai oldalon, a Lumina Christmas Park bejáratánál, a III. kerületben található Római strandon hozták létre. A szervezők a budai oldalon lakókat arra kérik, hogy ide hozzák ajándékaikat.

A közlemény szerint az új adománypont megnyitására leginkább azért volt szükség, mert a pesti oldalon több mint nyolcvan ingyenes jótékonysági koncertet tartanak, és ezeken akkora a tömeg, hogy nehéz autóval megközelíteni a Mikulásgyár környékét.

A Mikulásgyár központi helyszínét idén a pesti oldalon, a IX. kerületben, a Bakáts téren rendezték be, amely jól megközelíthető gyalogosan és tömegközlekedési eszközökkel is.

Idén december 1. és 21. között várják az ajándékokat a Mikulásgyár különböző gyűjtőpontjain - ismertették a szervezők.

Tudatták azt is, hogy az elmúlt 18 alkalommal mintegy 670 ezer adományozó járt a Mikulásgyár különböző gyűjtőpontjain. Hozzátették: az ország több nagyvállalata, szolgáltatója is csatlakozik minden éven az akcióhoz, és dolgozóik több tízezer kilogram adományt küldenek a Mikulásgyárba.

A Mikulásgyár idén azt vállalta, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen  kiválasztott 50 település mintegy 8300 gyermekének juttat adományokat. Azokat a települések vezetése és a helyi családsegítők adják át a gyermekeknek - olvasható a közleményben.

.