Négy színművész veheti át az Aase-díjat az idén

MTI

2023.12.08. 21:47

Gobbi Hilda 1987-ben hozta létre végrendeletében az Aase-díjat.

Németh Judit, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Soltész Bözse, a Pesti Magyar Színház, Keresztes Sándor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és Felhőfi-Kiss László színművész veheti át idén a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat.

Gobbi Hilda 1987-ben hozta létre végrendeletében az Aase-díjat az "emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői", az epizodisták számára azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium - olvasható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, az idén az elismeréseket december 11-én, hétfőn 15 órakor adják át a Bajor Gizi Színészmúzeumban (Budapest, XII. kerület Stromfeld Aurél út 16.).

A közleményben kitérnek arra is, hogy a Drámaíró Kerekasztal Prológ néven tavaly díjat alapított pályakezdő színházi szerzők számára, akik írói tevékenységükkel az idei vagy az elmúlt évadban felhívták magukra a figyelmet. A Prológ-díjat az idén a Kovács Ikrek - Kovács Dominik és Kovács Viktor veheti át.

.