A német vasúti sztrájk a Magyarországon áthaladó nemzetközi járatokat is érinti

MTI

2024.01.23. 22:59

Magyarországon áthaladó nemzetközi járatokat is érint a német vasúti sztrájk.

Magyarországot érintő nemzetközi járatok menetrendjét is befolyásolja a német vasutasok szerda hajnaltól hétfő kora estig tervezett munkabeszüntetése - közölte a Mávinform kedden a Facebook-oldalán.

Azt írták, a railjet xpress vonatok a németországi szakaszon kimaradnak, a müncheni járatok csak Budapest és Salzburg között közlekednek. A Hungária EuroCity vonatok csak Budapest és Prága között járnak, a Metropol EuroNight vonatok pedig nem továbbítják a berlini kocsicsoportot.

A Kálmán Imre EuroNight vonat stuttgarti kocsicsoportja csak Budapest és Salzburg között közlekedik.

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban is jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. Azt javasolják az utasoknak, hogy ha tehetik, halasszák el az utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget.

A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál - tette hozzá a Mávinform.

A mozdonyvezetők azért sztrájkolnak, mert nincsenek megelégedve a német állami vasútársaság legújabb bér- és munkaidő-ajánlatával.

.