A Dal 2024 - Tíz új produkcióval folytatódik szombaton a verseny

MTI

2024.02.16. 19:06

Újabb öt dal jut tovább az elődöntős mezőnybe.

A Dal 2024 második, február 17-i válogatójából újabb öt dal jut tovább az elődöntős mezőnybe. A továbbjutóknak az eredeti hangzástól eltérő műfajban kell bemutatkozniuk a crossover fordulóban.

A szombati élő show-ban az Arcidra (dalának címe: Egészben kell), a Bterv (Menjek vagy maradjak), Györfi Anna & Kéméndi Tamás (Titkaim), Kökény Dániel (Ugyanaz a ház), László Evelin (Legényes), LILy (Csalódás voltál), a MattSet (Veled álmodnék), a Phoenix RT (Félszavak), a Pinkers (A nap süssön ki), valamint Szabó Ádám és Szabó Jennifer (Kismadár) lép színpadra a Duna csatornán látható válogatóban - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az adást ezúttal is a műfaji sokféleség határozza meg, hiszen a műsorban lesz pop, elektropop, pop folk, rock metál, ballada, lírikus és rap stílusú dal is. A Dal 2024-ben a hazai zenei színtérre bekerülni vágyó előadók és együttesek, már befutott zenészek, összeszokott zenekarok, valamint korábbi évadok versenyzői térnek vissza új formációban és mérettetik meg dalukat Az Év Dala 2024 címért.

A dalválasztó négy válogatójában összesen negyven produkció mutatkozik be élőben, adásonként öt dal jut tovább. A crossover elődöntőben a dalok teljesen új hangszereléssel térnek vissza.

Az első, múlt szombati válogatóból Kocsis Tibor előadásában az Egy életen át című dal került tovább az első helyen, ez rockabilly stílusban fog elhangzani az elődöntőben. A szintén továbbjutott rock metálos Everflash (Nyisd ki a szemed) produkciója bluesként, a szerelem keserédes oldalát bemutató Nászinduló a Sugarloaf együttes előadásában népzeneként, míg az Esendő halandó a Magidomtól világzeneként hangzik el.

A Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter által alkotott zsűri ötödik helyen a Name Projekt Nekem című dalát juttatta tovább, a produkció rock köntösben fog újra elhangzani A Dal színpadán. A versenyzők a produkcióra ismert zenei szakemberekkel készülnek fel.

A Dal 2024 válogatóiban a közönség tölti be az ötödik zsűritag szerepét, ezzel támogathatják a versenydalok továbbjutását és alakíthatják az elődöntős mezőnyt. A produkciók alatt 1-től 10-ig értékelhetik az adott dalt alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben. A televíziós zsűri és a nézők közösen választanak ki négy dalt, majd az ötödik továbbjutóról kizárólag a zsűri dönt.

A dalválasztó győztes dalának előadója Az Év Dala 2024 cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget - beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat - a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

Extra tartalmakért érdemes követni A Dal Facebook- és Instagram-oldalát, hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáját, adal.hu-t, valamint a műsor két házigazdája, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre közösségi felületét.

A Dal 2024 szombatonként 19 óra 35 perctől látható a Dunán, ismétlés vasárnaponként 10 óra 30 perckor a Duna World csatornán.

.