Kiskorú sportolókat bántalmazott egy edző Vasban

MTI

2024.02.23. 13:11

A férfi a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta, megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette és több védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett több rendbeli könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség egy sportegyesület edzőjével szemben - közölte az MTI-vel csütörtökön a Vas Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Vassné Szele Adrienne elmondta: a vádirat szerint a férfi a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta, megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Hozzátette: az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, kórházi ellátásra szorult.

Kiemelte, hogy a vádlott az ügyészség szerint súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadágvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta a vádlott végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll - olvasható a főügyészségi közleményben.

.