BKK: március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat

MTI

2024.03.06. 13:02

A tanulóbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal használható.

Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen igénybe vehessék a fővárosi közösségi közlekedést, mindenképpen szükséges az érvényesítés - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a felsőoktatásban tanulók esetében a diákigazolványt félévente matricával kell érvényesíteni, mert a tanulóbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal használható.

Akinek a 2023/2024-es tanév I. félévére érvényesítették a diákigazolványát, az a legkésőbb március 31-i érvényességi kezdetű tanulóbérletet használhat a havi bérlet lejáratáig.

Hozzátették: a diákigazolvány érvényesítése nélkül a hosszabb érvényességi idejű (például negyedéves) bérletek sem használhatóak.

Kitértek arra is, hogy akinek megszűnik a hallgatói jogviszonya és bevonják a diákigazolványát, az egy papír alapú, sorszámozott igazolást kap. Ezen szerepel, hogy március 31-ig érvényes; ezt az állandó diákigazolványra vonatkozó szabályok szerint lehet felhasználni az utazási kedvezményekre való jogosultság igazolására.

.