Március 15. - Jelentős közlekedési korlátozásokra kell számítani Budapesten

Március 15.

MTI

2024.03.14. 11:03

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, pénteken jelentős közúti korlátozásokra, emiatt közösségi közlekedési változásokra kell számítani Budapest belvárosában - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

Az Erzsébet híd pénteken egész nap, a Szabadság híd délután lesz lezárva, emellett lezárásokra kell készülni délelőtt a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút-Kálvin tér útvonalon, továbbá egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán - tartalmazza a közlemény.

A BKK azt javasolja a közlekedőknek, hogy gépjárművel kerüljék el a belvárost, és használják a kötöttpályás közlekedési eszközöket, különösen a metrókat.

Azt írták: a BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódó nagyobb térségi lezárások jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

Az ünnepi megemlékezések miatt le lesz zárva pénteken a Pollack Mihály tér, hajnali 3 órától 16 óráig a Múzeum körút, a Múzeum utca, valamint a Bródy Sándor utca a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között. Ugyancsak lezárják a Kossuth Lajos teret 10.30-ig, továbbá a Kálvin teret és az Astoriát 10 és 12 óra között. Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Kossuth Lajos tértől az Akadémia utca-Széchenyi István tér-József Attila utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalon 9.30-tól várhatóan 10.30-ig - sorolták.

Lezárják pénteken 12 és 20 óra között a Szabadság hidat. Ugyancsak lezárják az Erzsébet hidat és a Szabad sajtó út-Kossuth Lajos utca útvonalat 6 órától szombaton hajnali 3 óráig, 7 órától pedig a Rákóczi utat is az Astoria és a Blaha Lujza tér között. Az Andrássy út az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között 8-tól várhatóan 21 óráig lesz lezárva.

Mindemellett motoros felvonulás miatt szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Jagelló út-BAH csomópont-Alkotás utca-Krisztina körút-Vérmező út-Margit körút-Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út-Hősök tere-Dózsa György út-Kerepesi út-Hungária körút-Üllői út-Ferihegyi Repülőtérre vezető út-4-es főút útvonalon.

A korlátozások miatt a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között pénteken üzemkezdettől 10.30-ig nem közlekednek.

A 100E autóbusz 4.30 és 16.30 között nem érinti a Deák Ferenc tér és az Astoria megállót, csak a Kálvin tér és a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálja között közlekedik. A Kálvin térnél 10.00 és 13.00 között az Üllői út túloldalán, a Szabó Ervin tér előtt lehet felszállni az autóbuszokra.

A 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig közlekedik üzemkezdettől 20 óráig, nem érinti a Deák Ferenc tér, az Astoria, a Kálvin tér és a Fővám tér megállót.

A 107-es autóbusz 7.30-tól üzemzárásig nem jár a Szent Gellért tér és a Keleti pályaudvar között, a 7-es autóbusz pedig a Blaha Lujza tér és a Rudas gyógyfürdő között.

A közlekedési változásokról és a lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad a bkk.hu/nemzetiunnep és a BKK Info, valamint a BKK Info - Közút oldalon.

.