Megkezdődött a budapesti hidak tavaszi nagytakarítása

MTI

2024.04.06. 09:03

Az Erzsébet híddal kezdik a hétvégén.

Hétvégén az Erzsébet híd megtisztításával kezdődik az FKF szokásos tavaszi hídmosási programja - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A 6 óra 30 perc és 13 óra 30 perc között tartó munkálatokkal szombaton az Erzsébet híd déli, vasárnap az északi oldalát tisztítják meg.     

Az FKF kéri a hídon közlekedőket, hogy figyeljenek az ott dolgozó munkagépekre és vigyázzanak a területen dolgozókra.

A május 18-ig tartó tavaszi hídmosási programban az Erzsébet híd mellett az Árpád hidat, a Váralagutat, a Lánchidat, a városligeti Zielinski hidat, a Szabadság hidat, a Margit hidat, a Petőfi hidat és a Rákóczi hidat is megtisztítják.

A hídmosás mellett Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve ismét lesz a fővárosban koncentrált takarítási program. Április 21-én megtisztítják többi között az Etele teret, a Flórián teret és a Lehel teret, majd a program második részeként április 28-án a 4-es 6-os villamos teljes vonalán az útpálya, a járdák, valamint a vonal melletti terek, aluljárók és megállók nagytakarítását végzik el a Budapesti Közművek munkatársai a fővárosi társcégekkel együttműködve.

A programról bővebb információ a Budapesti Közművek honlapján, a www.budapestikozmuvek.hu oldalon olvasható - tudatták a közleményben.

.