Bornapokkal várják a hétvégén a vendégeket Tokajban

MTI

2024.05.30. 16:09

A belvárosi boros standok mellett a rendezvény ideje alatt számos borászat nyitott pincékkel várja a látogatókat.

Nyolc borászati kiállítóval, gasztronómiai és kézműves vásárral, valamit színpadi programokkal várják a vendégeket hétvégén a Tokaji Bornapokon - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A belvárosi boros standok mellett a rendezvény ideje alatt számos borászat nyitott pincékkel várja a látogatókat. A bornapokhoz számos partner csatlakozott. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát a programon, a borkóstolók és vezetett pincelátogatások mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezeteket is ígérnek a fesztiválozóknak.     

A háromnapos rendezvényt a tokaji belvárosban zajló fejlesztési munkálatok miatt nem a megszokott Kossuth téren, hanem az azt övező utcákban tartják. Emiatt több forgalomkorlátozásra is számítani kell a közlekedőknek.     

A "több helyszínen, élőben a borászokkal" szlogennel zajló nyárindító rendezvényen adják át a Polgármesterek borát is, ami a borvidék települései által összeadott szőlőből készülő, kereskedelmi forgalomban nem kapható borkülönlegesség.

A Tokaji Bornapokon a helyi és térségbeli zenekarok koncertjei mellett június 1-jén, szombaton este Zséda a Fesztiválkatlanban lép fel, vasárnap pedig a kubai Habana Social Club-ot láthatják az érdeklődők a Paulay Ede Színházban.

.