Lezárások lesznek péntek estétől a Hősök tere környékén

MTI

2024.06.07. 12:11

Nagy tüntetés várható.

Lezárják rendezvény miatt pénteken este kilenc órától az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között, valamint szombat reggel kilenc órától a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között rendezvény miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a lezárások várhatóan szombat éjfélig lesznek érvényben.

Az Andrássy út zárása idején pénteken este kilenc óra és szombaton éjfél között a 105-ös, a 210-es és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utca felé terelve közlekednek, a Vörösmarty utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, helyettük a Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca) és a Bajza utca között a 72-es trolibusz megállóiban, a Hősök terénél pedig a Podmanincky utcában állnak meg.

A 979-es autóbuszok a Városligeti fasor-Bajza utca-Damjanich utca útvonalon terelve járnak, a Kodály körönd és a Damjanich utca/Dózsa György út között a 70-es trolibusz megállóhelyein állnak meg, a 979A autóbuszok a lezárások miatt az Oktogonig rövidített útvonalon közlekednek.

A Dózsa György út lezárása idején szombat reggel kilenc óra és éjfél között a 20E autóbusz módosított útvonalon, a Városligeten át a Hungária körút felé jár, a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállókat nem érinti.

A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as járatok az Állatkerti körút-Hermina út-Zichy Mihály út útvonalon terelve közlekednek, a Dvorák sétány és az Állatkert között a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban állnak meg.

A 75-ös trolibusz a Hermina út-Állatkerti körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a Stefánia út és a Gundel Károly út (Hősök tere) között a 72-es trolibusz megállóiban áll meg - írta a BKK.

.