Számos játszóteret felújítottak

MTI

2024.06.03. 14:10

Felújítottak számos játszóteret Budapesten.

Számos játszótéren átfogó felújítást végeztek el Budapesten, és két további, nagyobb mértékű felújítás is hamarosan megkezdődik - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a Főkert Kertészeti Divízió az idei felújítási programban a Margitszigeti pólós játszótéren lecsiszolta és újrafestette az eszközöket, beüzemelte a kötélcsúszdát, valamint megjavította a gumiburkolatot.

A Gellért-hegyi Cerka-firka játszótér legtöbb eszköze is új festést kapott, továbbá graffitimentesítő anyaggal kezelték le azokat a rongálások megelőzésére.

A szintén Gellért-hegyi Verejték téri játszótéren a gyerekek egy új kéttornyú várat vehettek birtokba a napokban, ezen nemcsak csúszdázhatnak és mászhatnak, de egy xilofonos falnál is játszhatnak.    

A Fővám téri játszótér nemsokára új eszközökkel bővül: egy csúszdás mászóvárat, mozdony alakú mászókát, cápa formájú rugós játékot és libikókát is kihelyeznek.

Új eszközökket helyeznek ki a Városmajorban is: a gyerekek hamarosan egy új mérleghintával és egy kétüléses hintával is játszhatnak.

Várhatóan június közepén felújítják az Óbudai-szigeten és a Feneketlen-tónál lévő játszóteret is - olvasható a közleményben

.