Hirdetés

Ötmilliárdos fejlesztési tervek a Zala Megyei Kórházban

2010.02.03. 12:59

Ötmilliárd forintos beruházásról szóló pályázatot nyújt be kórházi osztályok fejlesztésre, új gépek, műszerek beszerzésére a Zala Megyei Kórház - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

Hirdetés

A tervek szerint új, háromszintes épületben kapna helyet a kardiológiai osztály. A teljes felújítás után a pózvai külső kórházból a kardiológia helyére költözne az onkológia és a tüdőosztály, a bővített szárnyban pedig a szemészeti osztályt helyeznék el. Az osztályok így közelebb kerülnének a központi diagnosztikához és nem kellene a betegeket vizsgálatokra utaztatni.

A pályázati forrásból korszerűsítenék a főépületi műtőket, kicserélnék a műtőasztalokat és megtörténne a világítás, a légkondicionálás rekonstrukciója is. Egymilliárd forintot új gépek és műszerek beszerzésére fordítanának.

A beruházáshoz szükséges tíz százalékos önrészt a fenntartó megyei önkormányzat biztosítja. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programhoz benyújtandó, egyfordulós pályázatról várhatóan áprilisban születik döntés.

A megyei önkormányzat és a kórház közös pályázatot nyújt be az épület hőszigetelésére és egy termálkút fúrására is. A mélyben húzódó, 92 fokos hőforrás lehetővé tenné az épület melegvizes fűtését, amivel évi 60-70 millió forintot, a jelenlegi gázköltségek 70 százalékát tudják majd megtakarítani - olvasható a naplapban.

.