Ötre emelkedett az iszapömlés halálos áldozatainak száma: még keresik a három embert

2010.10.08. 14:19

Ötre emelkedett az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma: a veszprémi a kórházban meghalt egy idős férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) jelentése szerint a 81 éves férfi, akit az ajkai Magyar Imre Kórházból szállítottak át a veszprémi kórházba, péntek hajnalban belehalt sérüléseibe - tudatta az OKF.

Ezzel ötre emelkedett a hétfő délután Kolontár közelében bekövetkezett vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma, további három embert még eltűntként keresnek.

Az OKF csütörtöki tájékoztatása szerint több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt, többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, elsősorban vegyi égési sérülések következtében.

A sérültek többségét hat intézményben kezelik: az ajkai Magyar Imre Kórházban, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Kórházban, Budapesten pedig a Honvédkórházban, a Péterfy Sándor utcai kórházban, valamint a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórházában.
Csütörtökön 11 ember sérült meg a vörösiszap-lavina által sújtott ajkai térségben a kárfelszámolási munkában.

A három eltűnt ember felkutatása egész éjjel zajlott, eredménytelenül.

.