Özönvíz Répcevisen: betört az ár a házba, sarat, ágakat, fatuskókat vitt a szobába

2010.05.28. 11:08

Egy répcevisi olvasónk levélben keresett meg minket, fotókkal illusztrálva a pusztítást.

Répcevisi árvíz

„Tisztelt Főszerkesztő úr! Szeretnék egy sajnálatos eseményt bejelenteni, ami Répcevisen történt!” így kezdődik az a levél, melyet egy olvasónk küldött péntek reggel szerkesztőségünknek.

Répcevisi árvíz

A levél többek között ezzel folytatódik: „Az özönvízszerű áradat barátnőmék házát 90cm magasan elárasztotta sárral, iszappal, ágakkal, fatuskókkal, vízzel! Akkora volt a vízáradat, hogy a szekrényeket, ágyakat, minden mozdíthatót összeborított … A lakásban szinte minden tönkrement, elektronikus eszközök, tv-k, hifik minden elúszott, tele vannak sárral! A parketta, vakolat, csempék kezdenek lemállani, felpúposodni!”

Répcevisi árvíz

Olvasónkat megkerestük telefonon, és további részleteket tudtunk meg.

Répcevisi árvíz

Az áradás május 26-án, délután 4 óra tájban történt. Egy húszperces felhőszakadás nyomán a Répcevisen átfolyó kis patak kilépett a medréből és elárasztotta a házak pincéjét.

Répcevisi árvíz

A legrosszabbul olvasónk barátnője járt. Itt az áradás a kertből mindent – faágakat, kerékpárt stb. - a kapuhoz hordott, ahol torlasz keletkezett, és a víz nem tudott kifolyni, így elárasztotta a házat.

Répcevisi árvíz

„Olyan ereje volt a víznek, hogy összeborította a bútorokat” – mondta olvasónk, hozzátéve, hogy a helyzet még a fotók által bemutatottnál is rosszabb volt, hiszen a legválságosabb pillanatokban nem volt idejük fényképezni.

Répcevisi árvíz

A helyszínre a csepregi tűzoltók vonultak ki segíteni.

Répcevisi árvíz

A falu többi lakója is segít a romeltakarításban, amely immár két napja folyik.

Répcevisi árvíz

A ház szerencsére biztosítva volt, a biztosító szakembereit várják a helyszínre.

Répcevisi árvíz

Répcevisi árvíz

Répcevisi árvíz
 

 Videó a 2010. május 26-i répcevisi árvízről:

.