Pintér Zoltán válasza a Jobbik "kaszinópénzes" sajtóközleményére

2012.02.21. 17:24

Pintér Zoltán, a A Haladás VSE ügyvezetője - a Jobbik sajtóközleményére reagálva -az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

KÖZLEMÉNY

A szombathelyi Haladás VSE hasonlóan több száz sportegyesülethez, az önkormányzati és állami szervektől függetlenül végzi sport- és szabadidő tevékenységét. Az egyesületnél az elmúlt időszakban nyilvánosságra került téves bankkártya-használattal lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy pénzügyi szabálytalanság nem történt a HVSE-nél, és kár sem érte az egyesületet.

Ügyvezetői elnöki feladataimra - a többi elnökségi taggal együtt - az egyesület közgyűlésétől kaptam felhatalmazást, minden ezzel ellentétes nyilatkozat téves. Az Önkormányzat nem jelölt, ahogy nem is jelölhetett erre a posztra.

Az egyesületnél betöltött ügyvezető elnöki posztomnál fogva ugyanakkor felelőséggel tartozom több száz szombathelyi sportoló jövőjéért, és a HVSE jó híréért is. Ezért a lefolytatott vizsgálaton túlmenően személyesen jelentem be a kérdéses ügyet a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Egy esetleges eljárás időtartama alatt ügyvezetői elnöki tisztségemből fakadó feladataimat nem kívánom ellátni, azt felfüggesztem.

Az alapszabály szerint a HVSE elnöke addig is teljes jogkörrel vezeti, és képviseli addig is egyesületünket.

Pintér Zoltán
ügyvezető elnök
HVSE

 

 

 

.