Hirdetés

Prevenciós házat adtak át Szombathelyen

2010.01.15. 13:20

Már az első napon harmincan vettek részt ingyenes szűrésen abban a védőnői tanácsadónak is helyet adó, valamint szakmai centrumként is szolgáló prevenciós házban, amelyet pénteken adtak át Szombathelyen.

HirdetésCélunk a szombathelyiek egészségvédelme, az egészségtudatos magatartás népszerűsítése, a megelőzés fontosságának hangsúlyozása, az egészségmegőrzési ismeretek eljuttatása minél szélesebb körhöz - mondta a megnyitó után az MTI-nek Vígné Horváth Ilona, a szombathelyi egészségügyi alapellátó intézmény igazgatója.

A prevenciós ház kialakítására 22 millió forintot fordított a város önkormányzata saját költségvetéséből, pályázat forrásokból és az OEP által biztosított bevételekből - fűzte hozzá.

A 180 négyzetméter alapterületű felújított épületrészben elsősorban két védőnői körzet tanácsadója működik hét védőnővel, de egyfajta szakmai műhelyként, információs központként is szolgál majd a ház,

A prevenciós ház alkalmas kisebb létszámú szakmai konferenciák megtartására, egészségmegőrzéssel foglalkozó klubok működtetésére, és nem utolsó sorban olyan egyszerű szűrővizsgálatok ingyenes elvégzésére is, mint a vérnyomásmérés, vércukorszint-ellenőrzés, koleszterinszint-mérés, a testtömeg index kiszámítása, a fittség mérése, vagy a szén-dioxid szintjének mérése.

Az intézményben rendszeresen zajlik majd tanácsadás a táplálkozással, az egészséges életmóddal, a helyes fogamzásgátlással, valamint dohányzás- és drogmegelőzéssel kapcsolatban is.

Prevenciós Ház
Szombathely, Nádasdy Ferenc utca 4.

.