A Magyar Speciális Olimpia Szövetség fotókiállítása a Weöres Sándor Színházban (Szombathely, 2015. február 6.)

2015.02.02. 11:21

Hirdetés

„TÁVOL S OLY KÖZEL” címmel eM. Soós György, Wei Xiang és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség közös fotókiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket a Weöres Sándor Színházba.

Az alkotások a speciális olimpikonok erőfeszítéseit, lelkesedését, küzdeni tudását, különleges teljesítményét fejezik ki, amelyek révén a Speciális Olimpia Mozgalmat és a Győztesek Világát ismerhetjük meg!

eM. Soós György több mint 25 éve támogatója a speciális olimpia mozgalomnak. Tagja a Magyar Újságíró Szövetségnek és a Magyar Fotóművészek Szövetségének. Számos könyv és film alkotója. Fotóit Budapesten, országszerte, Párizsban, Hollandiában, Varsóban, Berlinben és többek között Tokióban is megcsodálhatta a közönség.

Wei Xiang olajfestő szakon végezte felsőfokú tanulmányait Kínában. 25 évvel ezelőtt érkezett hazánkba, tagja a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének, több neves fotókiállításon is láthattuk műveit. 1995-től támogatja a Magyar Speciális Olimpia Szövetséget, és 2011 novembere óta a szövetség elnökségének tagja is.

A két fotóművész munkái nem csak a szemnek kellemesek, de a szíveket is átmelegítik, a fotókon keresztül megmutatják Magyarországnak és az egész világnak, hogy az értelmi fogyatékossággal élők tiszteletet és megbecsülést érdemelnek mindig, minden körülmények között.

Timothy Shriver, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség elnöke szerint a fotóművészek a fényképészet hatalmát kombinálták az emberi lélek bemutatása iránti szenvedélyükkel, és így ki tudták emelni az értelmi fogyatékossággal élő versenyzőket és embereket az árnyékból, ezért ők, a fotósok is bajnokok.

A kiállítás 2014. február 6-tól egy hónapon keresztül ingyenesen megtekinthető.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség fotókiállítása a Weöres Sándor Színházban