Adventi Jazz Sárváron (Nádasdy Ferenc Múzeum, 2014. december 7.)

2014.12.03. 10:20

December 7-én, vasárnap 19.00 órától különleges zenei élményben lehet része, ha ellátogat a sárvári Nádasdy-várba. Az est folyamán a világhírű Barry Altschul triója játszik, amelyiknek szólistája, a 2008-as Thelonious Monk szaxofonverseny győztese, Jon Irabagon. A koncert első részében a kőszegi születésű, idén hatvanéves Geröly Tamás triója lesz hallható. 

Geröly Tamás Trió (H)

Geröly Tamás Sándor – dob, ütőhangszerek, Kováts Gergő – szaxofon, Ajtai Péter – bőgő

A Trió a magyar avantgarde új hajtása. A free- és a kortárs kísérleti zene széles tárházát mozgató muzsikusok tudatában vannak kulturális örökségüknek; de el is tudnak távolodni tőle, hogy kilépjenek a jövőbe…

Geröly Tamás önmagáról és a trióról:

„1954 -ben születtem Kőszegen. Jövőre lesz 30 éve, hogy Grencsó István barátommal – a zenélés miatt – felköltöztem Budapestre . Nem bántam meg . Sok mindenkivel muzsikálhattam eddigi életem folyamán. Közülük kiemelkedik Szabados György, sokunk Mestere, akivel haláláig együtt muzsikáltam. Hosszabb ideje a Bartók Béla Konzervatórium tanára vagyok. A trióm – amit 5 éve vezetek – alapvetően szabadzenei társulás. Ez a mostani kötöttebb anyagon is érződik. A nyár folyamán fiatal barátaimmal lefordítottuk magyarra a Henry Threadgill, Fred Hopkins és Steve McCall alkotta AIR Trió 1976-ban rögzített AIR LORE című lemezét. Ez az anyag ragtime ihletettségű, … Scott Joplin-nak ajánlotta a három kiválóság! Megtisztelő s egyben nagy felelősség is számomra hogy az amerikai trió előtt játszhatunk. Barry Altschul dobos azon kevés muzsikusok  közé tartozik, akik megszépítették az életemet. Akik hitet és bátorságot adtak  Köszönet érte!”

Időpont: 2014. december 07. (vasárnap)
Helyszín: Nádasdy Ferenc Múzeum díszterme
Belépődíj: 2000,- Ft

Adventi Jazz Sárváron

.