Na, ki jubilál jövőre a VOLT Fesztiválon?

2016.11.02. 17:58

Régóta várt zenekar lép fel a VOLT Fesztivál nulladik napján.

A Linkin Park nyitja a 25. Telekom VOLT Fesztivált a 0. napon Sopronban. Ez lesz az első magyarországi fellépésük.

Az amerikai rock zenekar idén ünnepelte alakulásának 20. évfordulóját. A 25. VOLT Fesztivál 2017. június 27-én a nulladik nappal indul.

Több tízezres hazai közönsége évek óta várja ezt a pillanatot, hiszen eddig még soha nem léptek fel Magyarországon, miközben a VOLT kívánságlistáján szinte minden alkalommal ők az elsők.

A Linkin Park 1996-ban Kaliforniában alakult. 2000-ben megjelent debütáló lemeze, a Hybrid Theory slágereivel, újszerű stílusával új szintre emelte a rock és a nu metal műfaját, köszönhetően az elektronikus és hip-hop elemeknek is.

A Crawling című daluk 2002-ben nyerte el a Grammy-díjat, 2006-ban pedig a Jay-Z-vel közös Numb/Encore című szám is elnyerte a legrangosabb zenei elismerést. Ezen kívül pályafutása alatt a zenekar több mint 60 szakmai díjat zsebelt be.

A banda hetedik nagylemezét hatalmas várakozás övezi, a szervezők bíznak benne, hogy néhány új dalt a magyar közönségnek is eljátszanak majd a nyári fesztiválon.

A VOLT jegyelővétele november 17-én délután indul országszerte, és 48 órán át kedvezményes áron lehet hozzájutni a Linkin Park napijegyhez is.

.