Szombathelyen a Savaria Karnevál eseménysorozat részeként az Ország tortájához hasonlóan megszületett Savaria tortája.
A versenyen 100 pontos rendszerben ment a pontozás – a szakmai menetrendet egy helyi cukrász, Mészáros Gábor állította össze. A bírák külön értékelték a látványt (20 pont), a karneváli jelleget (20 pont), a textúrát (30 pont) és az ízek harmóniáját (30 pont).
Első helyen végzett és a Karnevál Tortája cím ez évi nyertese: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a Cake Art Cukrászat alkotása (Táplánszentkereszt), mely egy áfonya torta tejszínes krémsajttal és vaníliával (84,4 ponttal)
Második helyen az „Ave Savaria” fantázianevű torta végzett, amely a szombathelyi Claudia Cukrászda alkotása. (83,5 ponttal)
A harmadik helyet az „Őszváró torta” fantázanéven a szombathelyi Rózsa Cukrászda vitte el alma töltelékes, fehér csokis mousse-sal, gesztenyével és fehér csokis ganache díszítéssel. (77,2 ponttal)