Hirdetés

Bárki Abigéllé válhat egy különleges kiállításon
Abigél, televíziós sorozat - MAFILM

Bárki Abigéllé válhat egy különleges kiállításon

2017.09.06. 12:27

Szabó Magda születésének 100. és halálának 10. évfordulója alkalmából kézzelfogható közelségbe hozza az MTVA Abigél történetét.

Hirdetés

Szabó Magda születésének 100. és halálának 10. évfordulójára emlékezve kézzelfogható közelségbe hozza az MTVA Abigél történetét. Az érdeklődők beleáshatják magukat a film kulisszatitkaiba, magukra ölthetik az eredeti jelmezeket, ezen kívül különleges meglepetésekkel, vetítésekkel és eddig ismeretlen hanganyagokkal is megismerkedhetnek.

Öltsd fel Vitay Georgina ruháját, légy Te a Matula diákja! Az Abigél eredeti kellékeivel és díszleteivel berendezett kiállításon Te lehetsz a főszereplő! Gyere el a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállításba, ahol vetítésekkel, különleges hanganyagokkal emlékezünk Szabó Magdára és az Abigélre. Szabó Magda születésének 100. és halálának 10. évfordulójára emlékezik meg az MTVA – Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelye. Szabó Magda a XX. század egyik legnagyszerűbb magyar írónője számtalan regény, novella szerzője. Írásai a világ számos országában sikert arattak, máig ő a legtöbbet fordított magyar író. Kedves, nyílt személyisége, írói alázata méltán tette őt széles körben elismertté.

Ezt az elismertséget mutatja, hogy az MTV szervezésében készült Nagy Könyv című intervíziós vetélkedőben az Abigél című regényét a harmadik legjobb könyvnek választották meg a televíziónézők. A televízió történetének szerves darabja a regényből készült tévésorozat, amely hűen adja vissza a második világháború alatt tanuló diáklányok mindennapjait. Szabó Magdára emlékezve kézzelfogható közelségbe hozzuk Abigél történetét. A televízióból már ismert jelmezekkel és kellékekkel idézzük meg a Matula Református Gimnázium hangulatát. Nemcsak megismerhetjük a film kulisszatitkait, hanem az eredeti jelmezeket magunkra is ölthetjük.

Szelfizhetünk a Matula padjában, vagy üzenetet küldhetünk Abigélnek is. Az MTVA Archívumának jóvoltából láthatunk riportokat az írónővel, emellett filmrészletekkel tesszük teljessé az élményt a látogató számára. Igazi különlegességgel is készülünk az ínyencek számára: eddig nem ismert hanganyagokat is meghallgathatnak az érdeklődők. Családok számára hétvégi vetítésekkel, nyereményekkel kedveskedünk.

A Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely „Abigél-Szabó Magda 100” kiállítása szeptember 12-én nyílik, és egészen november 30-áig megtekinthető.

.