Hirdetés

Ez az őszi programkínálat Szombathelyen

Ez az őszi programkínálat Szombathelyen

2017.09.12. 14:42

Koncertek, kiállítások és családi programok sorával várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, valamint gyermek- és családi programok sorával várja az érdeklődőket az őszi és téli hónapokban Szombathely.

2017. szeptember 14-étől
Október közepéig látható Garas Kálmán helyi fotóművész kiállítása a helyi művelődési és sportházban. A tárlaton olyan kortársakról készült portrékat tekinthetnek meg a látogatók, akikre már most is büszke lehet a lakosság.
A kiállításon - a több mint 60 alkotás között - Bogányi Gergely, Fischer Annie, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Molnár Edit, Esterházy Péter, Cseh Tamás, Szörényi Levente, Kelemen Barnabás, Balog József, Ligeti György, Jordán Tamás és Zalán Tibor portréja is látható.

A Herendi Porcelán Manufaktúra kiállítása szintén ősszel lesz, mely korabeli plakátok segítségével azt is megmutatja, hogyan fejlődött a herendi manufaktúra és milyen motívumokat alkalmaztak nemcsak a porcelánokon, de ruházaton is.
 

Nagykoncertek
2017. szeptember 26-án Koncz Zsuzsa nagykoncert lesz a helyi sportházban, majd október 6-án a Bikini együttes, Kowalsky meg a Vega, október 28-án az EDDA.
A következő hónapban, november 17-én a Halott Pénz, november 24-én a Quimby, majd december 6-án a Csík Zenekar és Presser Gábor, december 8-án Caramel, a Kiscsillag, december 12-én Charlie, december 30-án pedig az Ocho Macho ad koncertet.
 

Japán nap, autómentes nap
 Folytatódnak a tematikus napok is, október 7-én megrendezik a Japán napot, szeptember 22-én a Kresz-parkban autómentes nap lesz, bemutatkozik a 100 éves Kanizsai Dorottya Gimnázium is.

Szent Márton Gála
Nem maradnak el az olyan hagyományos programok sem, mint november 11-én a Szent Márton Gála vagy december 28-án az óévbúcsúztató rockbuli a művelődési és sportházban.
   
Városi fúvószenekar koncerje
 Az idén 60 éves városi fúvószenekar november 25-én nagyszabású koncertet ad, december 1-jén egy Piaf-show lesz hallható, amelynek francia előadója Anne Carrere, Edith Piaf dalainak egyik legjobb tolmácsolója.

Családi programok
A gyermekeket és gyermekes családokat számos az őszi és téli ünnepekhez kötődő kézműves foglalkozással, játszóházzal, klubfoglalkozásokkal várják a következő hónapokban, de nekik szól például október 22-én a Művelődési és Sportházban Alma együttes koncertje is.

.