Hirdetés

Február 3-án kiderül, ki kapja: Az Év Női Vállalkozója Díjat, Szombathelyen

Február 3-án kiderül, ki kapja: Az Év Női Vállalkozója Díjat, Szombathelyen

2018.01.31. 21:17

Nők, akik megérdemlik a figyelmet és az elismerést

Hirdetés

A február 3-ai bálon adják át Az Év Női Vállalkozója Díjat a három jelölt egyikének.

Díjat alapított tavaly szeptemberben Az Év Női Vállalkozója elnevezéssel a Női Vállalkozói Klub Egyesület azzal a céllal, hogy elismerjék a Vas megyei székhelyű, illetve működési körű, egyéni vagy társas vállalkozás keretében, kis- és középvállalkozói szektorban tevékenykedő vállalkozó nők munkáját.

A díj évente egy személynek adható, aki kiemelkedő és példaértékű vállalkozói tevékenységében olyan, a gazdasági életben manifesztálódó alkotó folyamatot jelenít meg, amely kiváltja a közösség elismerését. A díjat elsőként idén február 3-án, az egyesület által szervezett bálon adják át.

Dr. Szabó Eszter Bernadett, az egyesület elnöke tájékoztatott arról, mi motiválta az egyesületet a díj megalapításakor, hogyan történik a díjazott kiválasztása, illetve kiket jelöltek elsőként a díjra.

Annyi kiváló elismerés mellett ez a díj azért fontos, mert egyre több nő vesz részt direkt módon, nem kevés felelősséggel a gazdasági életben vállalkozóként, döntéshozóként. A nők sokrétű tevékenységük mellett végzett gazdasági szerepvállalásukért megérdemlik az odafigyelést, és azt, hogy erőfeszítéseikért elismerést kapjanak a közösségüktől.

Ez azért lényeges, mert a nők mást értékelnek, másra figyelnek oda, mást vesznek észre, mást tartanak fontosnak, mint a férfiak. A klub tagjai között a tapasztalt és érett üzletasszonyok már pontosan tudják, hogy akkor sikeresek a kockázatokat könnyebben vállaló, érdekeiket élesebben, harciasabban képviselő férfiak világában, ha megőrzik a nőiességüket, és azt a vállalkozásukban és a vezetői stíluslukban is éltetik.

A teljesítmény- és feladatorientált világban kiteljesíteni a női minőséget talán a legnagyobb kihívás a női vállalkozói létben, és ha ez sikerül, úgy leginkább példaértékű. A női nézőpont megjelenítése a díjon keresztül közösségi üzenetet is közvetít: esélyegyenlőségről, szolidaritásról, hitről, tartásról, kitartásról, gondoskodásról, szépségről, harmóniáról, női kreativitásról.

A díjra az egyesület tagjai tesznek ajánlásokat, nem feltétel, hogy a jelöltek tagjai legyenek a klubnak. A jelöltekről az első fordulóban az egyesület tagjai pontozásos eljárással, elektronikus úton szavaznak. A második fordulóban a legjobb három jelölt közül választja ki a díjazottat az egyesület vezetősége által felkért bíráló bizottság.

A bíráló bizottság tagjai a következők: az egyesület elnöke, dr. Szabó Eszter Bernadett, az egyesület egy felkért tagja, dr. Laki Brigitta, továbbá Kiss Katalin, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) alelnöke, az egyesület tagja, Balogh Károly Zsolt, a VMKIK főtitkára és Iszak Péter, az onTarget Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, vezető trénere. A bizottság munkáját Kiss Katalin, a MAM Hungária Kft. ügyvezető igazgatója vezeti, és ő is fogja majd átadni a díjat.

Az egyesület elnöke kifejtette:

A díj értékrendjét egy műalkotás összetett szimbólumrendszere hordozza. Az S. Horváth Ildikó grafikusművész által az egyesületnek készített, és az egyesület tulajdonát képező alkotás a három Khairoszt, közismert nevén a három Gráciát ábrázolja, akik a báj, a kellem, a jóság, a kreativitás, a termékenység alapértékeinek allegorikus alakjai. Gazdasági környezetben ez azt jelenti, hogy vizsgáltuk a vállalkozás, mint alkotófolyamat során a női alapértékek, az esztétikum, a női hitelesség, a partnerek, az ügyfelek iránti figyelem és fogékonyság, az új gazdasági érték létrehozására irányuló kreativitás, az értékteremtés, az egyediség és a fenntarthatóság megvalósulását.

A bizottság ezen szempontok alapján a jelöltek vállalkozásainak áttekintését követően titkos szavazással hozza meg a döntését, amit dr. Bálint Monika közjegyzőnél helyez letétbe, aki azt a díjátadás napján összesíti, és a díjazott nevét tartalmazó borítékot a báli ceremónián adja át felbontásra.

 

Az idei díjat február 3-án adják majd át az egyesület által rendezett bálon.

A bált a farsangi időszak által kínált játékossággal élve tematikus bálként rendezzük meg a 1920-30-as évek jazz korszakának stílusában, a korszak öltözékeiben, zenéjével kísérve

– folytatta dr. Szabó Eszter Bernadett.

Helyszíne a Pannónia Étterem felújított rendezvényterme, házigazda Zsámboki Marcell táncművész, fellépnek a Fever Dance Group táncosai – koreográfus Lehoczky György –, zenél az ISIS Big Band.

A társasági esemény a gazdasági élet racionalitásában lehetőséget nyújt a női minőség ünneplésére, és a város hasonló értékrendű közösségeit szólítja meg. A rendezvény hiányt pótol a szombathelyi és a Vas megyei civil kezdeményezésű, ám gazdasági fókuszú társasági események körében, így a megcélzott minőségi szórakozás méltán teremthet hagyományt olyan közönség bevonásával, akik a gazdasági életben tehetségük és felelős hozzáállásuk révén szolgálják a gazdasági folyamatok minőségét, biztonságát és folytonosságát.

A díj idei jelöltjei:

  • Bartucz Klára, a Függönyözön Kft. tulajdonosa és ügyvezetője,
  • dr. Csejteiné Pados Mária, a Sanctus Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint
  • dr. Mester Ildikó Virág, a Magister Products Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

Forrás: vasigazdasag.hu

.