Hirdetés

Gyereknap - Koncertek, mesék és játékok várják a gyerekeket Budapesten a Müpában

Gyereknap - Koncertek, mesék és játékok várják a gyerekeket Budapesten a Müpában

Gyerekprogramok vasárnap

2018.05.25. 09:57

Vasárnapi gyerekprogramok

Hirdetés

Koncertek, köztük a PASO fellépése, valamint számos mesés és zenés program, benti és szabadtéri játékok, ismeretterjesztő foglalkozások is várják a gyerekeket és családokat vasárnap a Müpában Budapesten.

A tizenegyedik alkalommal megszervezett ingyenes Cifra Palota XXL - Gyermeknapon a Müpa előtt felállított zenés színpadon a PASO matinékoncertje után fellép a Búgócsiga Zenede, a Csurgó zenekar, és a gyerekek alkotta Drums Ütőegyüttes is. A Fesztivál Színház színpadán népzenei programok várják a közönséget, majd a Kollektív Alternatív Zeneműhely ifjú rockzenészekből álló formációja igyekszik bizonyítani, hogy tényleg bármelyik gyermekből lehet zenész - olvasható a Müpa csütörtöki közleményében.

A legkisebbeket idén is a Mesés-táncos színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után a Tintaló Társulat Horgászni tilos! című cirkuszi produkcióját élvezhetik a gyerekek, majd a Süni, a pökhendi című bábjáték következik. A Szamárfül Projekt drámapedagógiai műhely A gomba alatt című előadással érkezik, a Napra-Forgó pedig pörgős táncházzal várja a közönséget.

A színpadi programokon, kreatív foglalkozásokon és a sokszínű sportlehetőségeken túl a gyermekek többek közt kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuális valóság alapú zenei játékát is. A WWF - Élővilág party a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, de lesz körhinta és látványos királyi várjáték is - áll a közleményben.

.