Hirdetés

Sárváron komolyzenei hétvégét tartanak

Sárváron komolyzenei hétvégét tartanak

Nem csak klasszikus zene rajongóknak!

2018.05.25. 17:24

A klasszikus zene dallamai csendülnek fel két délután is Sárváron.

Hirdetés

Hagyományteremtő céllal rendezik meg május 26-án, szombaton és 27-én, vasárnap a komolyzenei hétvégét, melyen gyermekeknek és felnőtteknek szóló zenei előadások és koncertek kapnak helyet a Nádasdy-várban.  

A komolyzenei hétvégét Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere és Szélesi Attila, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitja meg május 26-án 14 órakor, majd ezt követően a sárvári Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mutatkoznak be a vár kamaratermében.

17 órától pedig a Sárvári Vonósok műsorát hallgathatják meg a Nádasdy-várkert szabadtéri színpadán. Fél hétkor kezdődik Kalmus Felicián csellóművész és zeneszerző egyéni előadása szintén a várkertben.

Május 27-én 17 órától a Savaria Rézfúvós Együttes meséli el, hogyan zenélt az ősember, miként a lovagok. Végül a slag zenei rejtelmeibe is bevezetik közönségüket. 19 órától a Kőszegi Vonósok előadásában Mozart, Vivaldi és Beethoven műveiből készült válogatással zárul a zenei program.

A Komolyzenei Hétvégén Sárváron a klasszikus zene dallamai csendülnek fel két délután is, melyeket hallgatva léphetünk át a tavaszból a nyárba.
Természetesen a gasztronómiai élményről is gondoskodnak a szervezők.
Az előadásokra a belépés díjtalan!

.