Hirdetés

Szombaton lesz a Savaria táncverseny Szombathelyen
archív fotó

Szombaton lesz a Savaria táncverseny Szombathelyen

53. Savaria Nemzetközi Táncverseny

2018.06.07. 11:47

Huszonöt országból érkeznek a versenyzők.

Hirdetés

Huszonöt ország huszonöt párosa nevezett be a szombaton Szombathelyen zajló 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyre, amely ebben az évben a WDSF tíztánc-világkupa versenye is lesz.

 

A Savaria Nemzetközi Táncverseny elődöntőit szombaton 13 órakor, a döntőt pedig 19 órakor tartják az AGORA Művelődési és Sportházban.

 

Japánból, Ausztráliából és az Egyesült Államokból is érkezik egy-egy páros, a többiek Európa 22 országát képviselik majd a szombati versenyen. 
 
A tíztánc-verseny a résztvevőktől rendkívüli fizikai felkészültséget és tudást igényel, hiszen jó eredmény eléréséhez a standard és a latin táncokat is tökéletesen ismerniük kell, sőt figyelemmel kellett kísérniük a különböző stílusok előadásmódjában az utóbbi időkben bekövetkezett változásokat is.

 A tíztánc-verseny programjában a standard táncok közül angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep, a latin táncok közül pedig cha-cha-cha, szamba, rumba, paso doble és jive szerepel.  

Magyarországot a Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka alkotta fiatal páros képviseli majd a versenyen, akiktől a döntnök szavai szerint szép eredmény lenne, ha bekerülnének az esti fináléba.

Versenyzők: 

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.