Hirdetés

Virágkarnevál - Megkezdődött a Galiba gyermekfesztivál Debrecenben

Virágkarnevál - Megkezdődött a Galiba gyermekfesztivál Debrecenben

2018.08.16. 07:27

A debreceni Nagyerdőben szerdán megkezdődött a virágkarnevál "kistestvére".

Hirdetés

A debreceni Nagyerdőben szerdán megkezdődött a virágkarnevál "kistestvére", a hetedik Galiba gyermekfesztivál egy hétig tartó programsorozata.

    Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője felidézte: 2012-ben született az ötlet, hogy helyi óvodások, iskolások, tánccsoportok és civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva kóstolhassanak bele a karneváli felvonulásba.

A Galiba programjaiba évről évre gyerekek ezrei kapcsolódnak be, s az azóta eltelt időszakban a karneváli hét, benne a Galiba fesztivállal és a virágkarnevállal a család minden tagját megszólító programsorozattá erősödött - tette hozzá Bódor Edit.
    
Három napig a nagyerdei Békás-tó partján lévő Lurkóliget várja színes programokkal a gyerekeket, majd a nagyerdei vidámparkban ás állatkertben folytatódnak a programok - ismertette a részleteket Gábor-Tóth Ildikó, a Galiba gyermekfesztivál főszervezője.

Hozzátette: a fesztivál ideje alatt ingyenes koncertekkel, bábosokkal, gólyalábasokkal, színi előadásokkal várják a gyerekeket és a szüleiket. A programok idén Mátyás királyt idézik meg a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület közreműködésével középkori fegyver és páncélbemutatókkal, gyalogos párviadalokkal, és sok-sok Mátyást idéző történettel, mesével.

Gábor-Tóth Ildikó elmondta azt is, hogy az idei gyermekfesztivál díszvendégei a gyergyószárhegyi gyermekotthon lakói, akiket Böjte Csaba szerzetes atya is elkísér a rendezvényre. A gyergyószárhegyi gyerekek 2013 óta táboroznak minden évben a Debrecen melletti Halápon, a Gyermekekért Közhasznú Egyesület támogatásával, s az idei tábor időpontja egybeesik a karnevál idejével - magyarázta a főszervező.
 

Felhívta a figyelmet, hogy a fesztivál kiemelt napján szombaton egész napos Galiba-színpad várja a gyerekeket az aznap ingyenesen látogatható vidámparkban.
    Nagy Gergely Sándor a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója felidézte, hogy egykor Ludas Matyi néven nyílt meg a debreceni vidámpark, s ennek szellemében a szomszédos állatkertben számos őshonos állatfajtát, köztük többféle ludat nézhetnek meg az érdeklődők.
    Hozzátette: szombaton egyébként rollerbike felvonulást tartanak: a gyerekek és a felnőttek rollerrel, illetve görkorcsolyával vonulnak fel a vidámparktól a Nagyerdei Stadion rendezvényteréhez, ahol gólyalábas felvezetőkkel mutatkoznak majd be a virágokkal feldíszített Galiba-kocsik a közönségnek.

.