Megszűnik a Nyugat Rádió

2016.03.08. 16:23

A helyi adó március 31-én éjfélkor búcsúzik a hallgatóktól.

Horváth Zoltán, a rádió ügyvezető igazgatója kedden délután az alábbi közleményben ismertette a döntést.

Megszűnik a Nyugat Rádió

11 év után, március 31-én éjfélkor elhallgat a Szombathelyen és vonzáskörzetében hallható Nyugat Rádió. Az ország egyik legnépszerűbb helyi adójának munkáját gyakorlatilag ellehetetlenítették. 

A Fidesz által kezdeményezett új Médiatörvény ugyanis megszüntette a közműsor-szolgáltató kategóriát, amelyben a rádió működött. Hiába pereskedtünk több évig – mert a törvény leszögezte, hogy a már működő médiumok nem szenvedhetnek hátrányt a módosítás miatt – mégis olyan új szakmai és anyagi követelményeket támasztottak velünk szemben, aminek a rádió már nem tud megfelelni. Elvette a Médiatanács a rádió közműsor-szolgáltató státuszát, helyette kereskedelmi frekvenciás szerződést kellene kötnünk, amelyre nem vagyunk hajlandóak, ugyanis mi nem kereskedelmi rádiót szeretnénk működtetni, 11 éve nem erre vállalkoztunk.

Ehhez járult még hozzá, hogy három éve rádiónk szinte minden pályázatát a Magyar Média Mecenatúra és a Médiatanács forráshiányra hivatkozva elutasítja. Stúdiónk bérleti díját pedig az elmúlt hónapban több mint ötszörösére emelete az új tulajdonos, amit kigazdálkodni nem tudunk, mint ahogyan az új helyre költözés 5-8 milliós költségét sem.

Sajnáljuk, hogy többet nem láthatjuk el információkkal, érdekes beszélgetős műsorokkal és jó zenével a szombathelyieket. Fájó szívvel válunk meg hallgatóinktól, s egyúttal köszönjük, hogy 11 éven át velünk tartottak!

Horváth Zoltán 
Nyugat Rádió
ügyvezető igazgató

Fotó: Nyugatrádió.hu

.