Kiváló a vízminőség Bécs dunai strandjainál

2016.06.25. 09:06

Az interneten elérhetők az aktuális információk.

Mivel Bécsben számos strand található a természetes vizeknél, így a Duna mentén is, az osztrák főváros részletes online előrejelzéssel segíti a fürdőzőket. A város honlapján naprakész információkat közölnek a levegő és a víz hőmérsékletéről valamint a szél irányáról és erősségéről, ami a vitorlásoknak jelent nagy segítséget.

A víz szerelmesei már belevethetik magukat a nyárba, elérkezett a kánikula és a strandidő. Bécs számos lehetőséget kínál a vízparti kikapcsolódásra is, a Duna bécsi szakaszán sok strand várja a hűsölni vágyókat.

A város új szolgáltatásaként a www.gewaesser.wien.at oldalon számos aktuális információ és napi előrejelzés érhető el a víz minőségéről valamint a bécsi természetes vizek hőmérsékletéről, a szél erősségéről és irányáról vagy a levegő páratartalmáról.

Ez nemcsak a fürdőzni vágyóknak hasznos információ, hanem a többi vízi sport, mint például a vitorlázás hódolóinak is.

Az osztrák fővárosban összesen 17 olyan strandon lehet hűsölni, melyek megfelelnek az EU fürdővizek minőségéről szóló irányelvének, sőt, a legtöbb ennek alapján a „kiváló” osztályba sorolható. Ezek közül kilenc a Neue Donau, hét az Alte Donau mentén található, míg egy a Mühlwasser-nél. A víz minőségét kéthetes periódusokban vizsgálják májustól szeptemberig.

Bécs a négylábú kedvencekre is gondol a nagy hőségben, több kutyás strand is van a városban. A Donauinsel (Duna-sziget) nyilvános Wifi-hálózatán például egy „kutyás gomb” segítségével tájékoztatják a gazdikat a kutyafuttatókról, a viselkedési szabályokról illetve a tiltott zónákról.

Forrás: Eurokomm

.