Hirdetés

Rejtélyes Jobbik-fenyegetés és váratlan polgármester-látogatás Szombathelyen

2012.10.04. 15:03

A szombathelyi Jobbik és a helyi elszámoltatás támogatására Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő érkezett csütörtökön Szombathelyre. És kapott ajándékba egy könyvet Puskás Tivadartól.

Hirdetés

A szombathelyi Jobbik és a helyi elszámoltatás támogatására Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő érkezett csütörtökön Szombathelyre.   

„A Jobbik által kezdeményezett elszámoltatás Szombathelyen is folyik, az elmúlt 20 év összes bűnét fel kell tárni, és a bűnösöknek meg kell bűnhődnie” – mondta csütörtökön délelőtt, a szombathelyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus emlékeztetett: a párt a közelmúltban büntetőfeljelentést tett a SZOVA kötvénykibocsátása miatt, amely szerintük közel kétmilliárd forintnyi kárt okozott az önkormányzatnak.

A nyomozás folyik, jelenleg a tanúkihallhatások folynak – tudtuk meg.
Balassa Péter és Hegedűs Lorántné
Balassa Péter és Hegedűs Lorántné
 
Hegedűs Lorántné sajnálatosnak tartja azt, hogy bűnüldöző hatóságok nem elég gyorsan és nem elég lelkesen teszik ez irányban a dolgukat, sőt olykor gátolni próbálják a folyamatot.

A képviselő beszédéből azt lehetett leszűrni, hogy a közelmúltban fenyegetés érte Balassa Péter önkormányzati képviselőt.

„Minden fenyegetésnek nyoma és következménye lesz. Senkivel ne merjék ezt csinálni” – mondta, majd felszólította a városvezetést, hogy inkább támogassák az elszámoltatást.

- Van a Jobbiknak olyan kapcsolata, a Gárda vagy a Szebb Jövőért Polgárőrség, amely a helyszínen védi meg a képviselőinket, és ha kell elkanyarodunk egy-egy fideszes képviselő háza elé is, és megkérdezzünk, hogy van-e gond azzal, hogy elszámoltatást követel a Jobbik Szombathelyen  – tette hozzá a képviselő.

Balassa Péter városi képviselő szerint felháborító, hogy internetes médiumokon tudatos lejárató kampány folyik ellene, egyben bejelentette: folytatni fogja az elszámoltatást.

A sajtótájékoztató helyszíne szimbolikus: a szombathelyi városházán az elmúlt években semmilyen elszámoltatást nem kezdeményezett a jelenlegi városvezetés, melynek „bábkormánya” van. Így ma sem tudjuk, hogy miért Szombathely az ország ötödik legeladósodottabb városa, hova tűnt ez a „brutális”, közel 20 milliárdnyi  összeg – mondta a képviselő.

Balassa bejelentette: heteken belül újabb vizsgálatokat kezdeményeznek.

Lapunk a fenyegetés részleteiről szeretett volna többet tudni, de kérdésünkre Hegedűs Lorántné csak annyit mondott, hogy ezt „a rendőrség már konkrétan tudja”, és diszkréten kívánják kezelni a  „konkrét fenyegetés módja és tárgya” témakörét.

Látogatás Puskás Tivadar irodájában

A sajtótájékoztató ezek után váratlan fordulatot vett.  A Jobbik országgyűlési és városi képviselője bejelentette, felkeresik Puskás Tivadart, hogy segítségét kérjék az ügyben.
A polgármesteri irodában
Megbeszélés a polgármesteri irodában

A polgármester éppen itthon tartózkodott, így pár percnyi folyosói várakoztatás után fogadta is a delegációt. („Lenne itt mit elszámoltatni” – jegyezte meg a városházi képviselői tablókat nézve Hegedűsné.)

A találkozó néhány percig tartott a polgármesteri irodában.

A Jobbik politikusa a polgármester véleményét és segítségét kérte a most folyó a szombathelyi nyomozás ügyében, és egy papírt tett a városvezetőelé, hogy példázza, milyen szavakkal illették a párt képviselőjét a legutóbbi közgyűlésen. Egyben arra kérte, védje meg a városatyát.

Puskás Tivadar először azt hitte, hogy a Szova telekvásárlásáról van szó, amit lezárt már az igazságszolgáltatás gépezete, ami pedig a közgyűlésen elhangzottakat illeti, hosszabb beszédbe kezdett a politikus stílussal kapcsolatosan.

Így aztán az ominózus fenyegetés kissé elsikkadt.

A polgármester azért arról biztosította a képviselőnőt, hogy igyekeznek utána járni az ügyeknek, végül pedig egy könyvet ajándékozott a vendégnek a szombathelyi szentháromság szoborról. 
Polgármesteri ajándék
A polgármesteri ajándék

Ezt Hegedűsné köszönettel elfogadta, majd búcsúzóban abbéli véleményének adott hangot, hogy a magyar önkormányzati rendszer kevéssé volt vizsgálva, és ”sokakkal elszaladt ló”. Volna mit feltárni – mondta távozófélben.