Elfogták a gyarmati emberölés gyanúsítottját

2015.03.12. 13:17

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy fiatalkorú gyanúsított ellen - írja a Police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 17 éves gyanúsított 2014. december 22-én 7 óra 45 perc körüli időben bement egy gyarmati családi házba, ahol az ott lakó 61 éves édesanyát és 21 éves fiát gáz-riasztó fegyverrel megfenyegette, majd készpénzt és ékszert követelt. A sértettek ellenállása miatt a támadó abba a szobába, ahol anya és fia tartózkodott, nem jutott be.

A gyanú szerint ezt követően lement a ház pincéjébe, ahol a 80 éves családfő tetten érte és vissza akarta tartani a helyszínen. Ekkor a gyanúsított egy fejszenyéllel bántalmazta az idős férfit, aki a nyomozás adatai szerint életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd később a kórházban életét vesztette.    

Az elkövető felkutatása és azonosítása érdekében bevezetett intézkedések során a nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 17 éves szanyi fiatalember gyanúsítható megalapozottan, akit 2015. március 6-án elfogtak, majd előállítottak. Kihallgatása során elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését, őrizetbe vételét követően a Győri Járásbíróság 2015. március 8-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A bűncselekmény elkövetésének körülményeiről és a gyanúsított elfogásáról 2015. március 12-én Gyarmaton, Szabados Péter polgármester részvételével sajtótájékoztatón számolt be Csizmadia Gábor r. dandártábornok főkapitány, dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes bűnügyi főkapitány-helyettes és Károlyi Zoltán r. alezredes bűnügyi osztályvezető.

.