A rendőrség a halálos körmendi balesetről

2011.03.10. 10:27

A baleset okozójának nem volt jogosítványa és súlyosan alkoholos állapotban volt. Tegnap óta előzetes letartóztatásban van. 8 évet is kaphat.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, 2011. március 5-én hajnalban Körmenden halálos kimenetelű közlekedési baleset történt.

Egy helyi lakos a kezelésére bízott VW Golf típusú személygépkocsival közlekedett a 8-as számú főútvonalon a Hunyadi út felől a Somogyi Béla út irányába. Haladása során - az előzetes műszaki szakértői vélemény szerint - a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt, és a vezető elvesztette uralmát a jármű felett. Ketért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol érintőlegesen nekiütközött egy villanykandelábernek és egy fának, majd egy reklámtáblát kidöntve a füves területen állt meg.

A baleset következtében a gépjármű vezetője 8 napon túl gyógyuló, egyik utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg az autóban utazó 21 év körüli körmendi nő a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A baleset után a sofőrt a mentők a Szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították, majd ellátását követően, március 6-án délelőtt, a rendőrök a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként történp kihallgatását követően őrizetbe vették.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gépjármű vezetője vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Az orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a cselekmény elkövetésekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt - tájékoztatta lapunkat szerdán a Vas megyei rendőrség.

Jelenleg a férfi felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt áll, vele szemben több vagyon elleni illetve személy elleni és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt büntető eljárás van folyamatban. Előéletére tekintettel- a nyomozó hatóság előterjesztésére- a Szombathelyi Városi Bíróság tegnap elrendelte előzetes letartóztatását.

Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetése miatt indított eljárást, melynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

.