Lezárult a nyomozás a Vas megyei kábítószer-kereskedők ügyében

2015.10.16. 08:46

Közel 250 tő, még korai fejlődési stádiumban lévő vadkender növényt és több mint 2700 gramm szárított, kisebb adagokba csomagolt kannabisz anyagmaradványt találtak és foglaltak le a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy ikervári családi házban május 8-án. A rendőrség befejezte a nyomozást.

A Police.hu híradása szerint az ültetvényből három alkalommal, közel 600 tő kannabisz szüretelésére került sor. A szárított kannabiszt 100-200 grammnyi adagokba csomagolták, ezekből közel öt kilogrammot szállított el az osztrák megbízó azért, hogy Ausztriában eladja a kábítószert.

A nyomozók előbb a 46 éves termesztőt, majd később a 41 éves osztrák megbízót is elfogták és kihallgatták. A Szombathelyi Járásbíróság G. Bélát május 11-én, F. A. Johannt pedig június 11-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat a Vas Megyei Főügyészség részére vádemelési javaslattal megküldte.

.