Elásták a lopott páncélszekrényt (videókkal)

2016.05.26. 08:18

Közel 50 millió forint volt benne.

Kézikocsi kellett a négy tolvajnak, hogy el tudják lopni egy Mosonmagyaróvár környéki település pénzváltó üzletének páncélszekrényét - számolt be róla a police.hu.

A rendőrség ügyeletére 2015. október 4-én a hajnali órákban érkezett bejelentés arról, hogy egy Mosonmagyaróvár környéki település pénzváltójába ismeretlen személyek behatoltak, majd onnan elloptak egy páncélszekrényt az abban tárolt közel 50 millió forinttal együtt. Az üzlet biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményt elkövető négy férfit.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a tettesek először meg akarták bontani az ingatlan falát, majd egy vascsővel lefeszítették az ablakrácsot. Több ajtó feltörése után sikerült bejutniuk az üzletbe, ahonnan kivonszolták, majd egy kézikocsira rakták fel a több száz kilós páncélszekrényt.

A mosonmagyaróvári nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a kamerafelvételen látható egyik elkövetőt - H. László 29 éves dunaújvárosi lakost -, akit 2015. december 7-én a Fejér megyei rendőrök segítségével elfogtak.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán H. Lászlót - őrizetbe vétele mellett - lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, ennek ellenére a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Győri Járásbíróság 2015. december 9-én hozott határozatában elrendelt.

Elásták a lopott páncélszekrényt (videókkal)

A nyomozás későbbi szakaszában a rendőrök látókörébe került a másik két feltételezett elkövető is: előbb V. János 38 éves dunaújvárosi, majd O. Béla szintén 38 éves budapesti lakos. A nyomozók O. Béla budapesti tartózkodási helyén, valamint attól távolabb egy garázsban házkutatást tartottak. A két helyszínről olyan bizonyítékokat és iratokat foglaltak le, amelyek a pénzváltó elleni lopással összefüggésbe hozhatóak. A két férfival kapcsolatban később az az információ merült fel, hogy Németországban tartózkodnak, ezért ellenük 2015. decemberében európai elfogató parancsot adtak ki. A nyomozóknak 2016. márciusában sikerült a negyedik feltételezett elkövetőt - a 41 éves H. Sándort - is azonosítani, ellene szintén európai elfogató parancsot adott ki a bíróság. Időközben mindhárom bűntársról kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt Németországban vizsgálati fogságba kerültek.

Az előzetes letartóztatásban lévő H. László 2016. május 11-én, újabb gyanúsított kihallgatásán feltáró, beismerő vallomást tett. Később - helyszíni kihallgatásakor - megmutatta a rendőröknek azt a helyet, ahol két bűntársával közösen elásták az ellopott páncélszekrényt.

Fotó és videó: police.hu

.