Jogszabályt sértett a baloldal Szombathelyen - sajtóközlemény

2014.09.12. 11:04

A Fidesz Szombathelyi Szervezete a mai napon az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

Czeglédy Csaba állításaival szemben még a választási törvény értelmében sem lehet plakátot korlátozás nélkül elhelyezni. Így véli ezt a Helyi Választási Bizottság, melynek keddi döntése értelmében jogszabályt sértettek a baloldali kis pártok (ÉSZE-MSZP-DK-EGYÜTT), amikor a Gyurcsány Ferenc által is támogatott polgármesterjelölt, dr. Ipkovich György plakátjait ragasztották a Fidesz-KDNP jelöltjeinek plakátjaira.

A baloldali kis pártokat alkotó szombathelyi tömörülés, élükön azzal a Czeglédy Csabával, akit a bíróság 2002-ben adócsalásért jogerősen is börtönbüntetésre ítélt, kétségbeesésükben törvénytelen eszközök alkalmazásától sem riadnak vissza. A Helyi Választási Bizottság szerint „a felülplakátolással, vagyis hogy ismeretlenek egy másik jelölt, jelölőszervezet plakátját lefedték, megvalósult a jogszabálysertés”. A Fidesz Szombathelyi Szervezete rendőrségi feljelentést is tett az ügyben és újra felszólítja a baloldali kis pártokat, hogy tartsák be a szabályokat és tisztességes eszközökkel kampányoljanak!

Fidesz Szombathelyi Szervezete

.