Hirdetés

Engedélyezték a Flextronics és a Micoh fúzióját

2015.07.27

Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljáró versenytanácsa engedélyezte, hogy a Flextronics International Europe B.V. közvetlen egyedüli irányítást szerezzen a Micoh B.V. cégcsoportban - az erről szóló határozat a versenyhatóság honlapján jelent meg.

Az ez év április 22-én kelt adásvételi szerződéssel a Flextronics megvásárolta a Micoh részvényeinek 100 százalékát.

A tranzakcióhoz a Flextronics május 7-én kérte a GVH-tól a versenytörvényben előírt engedélyt. Az összefonódás engedélyezésére - Magyarországon kívül - Németország és Ukrajna versenyhatósága előtt indult eljárás, a tranzakciót már jóváhagyták.

A Flextronics International Europe B.V. a Flextronics International Ltd. által irányított vállalkozáscsoport - Flextronics-csoport - tagja. A csoport elektronikai gyártási szolgáltatásokat nyújt eredeti berendezéseket gyártó vállalkozások részére, többek között a gépjárműiparban. A Flextronics-csoport magyarországi tagjai, továbbá külföldön honos tagjai Magyarország területén – a csoporton belüli forgalom nélkül – 2014-ben 15 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt értek el.

A Micoh és az általa irányított vállalkozások alkotta vállalkozáscsoport meghatározó tevékenysége az autótükrök üvegét mozgató berendezések és a tükröket behajtó berendezések gyártása. A Micoh-csoportnak magyarországi tagja nincs, külföldön honos tagjai Magyarországon tavaly - együttesen - 500 millió forintot meghaladó nettó árbevételt értek el.

A Flextronics International Kft. 1999-ben - a jogelőd megvásárlásával - jött létre. A székhelye Tab, de több településen van fióktelepe. A jegyzett tőkéje 5 millió 590 ezer euró. Tulajdonosai a bécsi székhelyű Flextronics International GmbH és a Flextronics Sárvár Logistics Kft.