Sárvári politikus is érintett az agrárbűnügyben?

2013.10.18. 08:01

Baranyai József úgy igényelt nagy pénzt, hogy a cége egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik.Egy sárvári fideszes politikus cége is érintett abban a csalássorozatban, amelynek révén 400 millió forintos agrártámogatást akart jogtalanul felvenni egy bűnbanda – írja a Blikk.

A bulvár napilap internetes kiadása úgy tudja,  a Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, annak ellenére, hogy mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkezik, egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik.

A cég ügyvezetője és tulajdonosa Baranyai József sárvári önkormányzati képviselő.

Ráadásul a Blikk szerint nemcsak ő, hanem fia is érintett az agrárcsalásban, mivel a Baranyai Elektro-Top Kft. is pályázott a támogatásra. Ebből tavaly szállt ki a politikus, azóta a gyereke vezeti azt a vállalkozást.

A politikus nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, néhány nappal ezelőtt letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát az úgynevezett uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése ügyében.

A jelenlegi adatok szerint a 2012/2013 gazdálkodási évben az MVH egy vezető beosztású dolgozója és annak bűntársai szervezett módon követtek el visszaéléseket: a MVH által kezelt uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénybevétele céljából az erre a célra szervezett gazdasági társaságok révén kb. 400 forint értékben valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket nyújtottak be.

A Blikk információi szerint Baranyai tízmilliós nagyságrendben lehet érintett.
.