Hirdetés

Sárváron tartotta éves közgyűlését a Német Turisztikai Újságírók Szövetsége

2010.10.05. 21:07

Sikerrel pályázott a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa a Német Turisztikai Újságírók Szövetsége (VDRJ - Vereinigung deutscher Reisejournalisten) éves közgyűlésének megrendezésére, melynek köszönhetően szeptember 30-án 55 német újságíró érkezett hazánkba. A résztvevők teljes programja a Spirit Hotel Thermal Spa, a Magyar Turizmus Zrt., Sárvár Város Önkormányzata és a régiós szolgáltatók együttműködésében valósult meg.

Hirdetés

Az újságírók október 1-jén plenáris ülésen vettek részt a Rába parti szállodában, amelynek keretében Kovács Ferenc, országgyűlési képviselő, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte őket. A rendezvényen részt vett Dr. Dénes Tibor, Sárvár korábbi és Kondora István, a város újonnan megválasztott polgármestere is.

A program részeként szakmai előadást tartott Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, aki Vas megyei származásának köszönhetően szintén házigazdaként üdvözölhette a német zsurnalisztákat. Prezentációjában ismertette hazánk teljes turisztikai termékpalettáját, külön kiemelve az ország egészségturisztikai kínálatát. Az előadás során az újságírók számos újdonságot hallhattak a magyarországi gyógyvizek sokoldalú felhasználási lehetőségeiről, illetve az orvosi turizmusban rejlő lehetőségekről is. Mint ismeretes, a hosszú távú turizmusfejlesztési stratégia a jövőben az egészségipart, illetve az egészségturizmust helyezi középpontba.

A VDRJ tagjai az átfogó magyarországi kínálat bemutatását követően megismerhették Sárvárt, továbbá egy közép-dunántúli és egy nyugat-dunántúli régiós kiránduláson vettek részt. Közép-Dunántúlon az Ajka Kristály és a Herendi Porcelánmanufaktúra felkeresésével hazánk kézműves csodáiba nyerhettek betekintést, majd a gasztronómiai remekeinkből is ízelítőt kaphattak: Somlón kiváló borokat kóstolhattak, valamint szürkemarha és mangalica csemegéket is megízlelhettek. Nyugat-Dunántúl kulturális sokszínűségét is megismerhették a német újságírók, hiszen ellátogattak Kőszegre, Sopronba és Fertődre is.

A VDRJ tagjai miután rendkívül elégedetten nyilatkoztak a magyarországi programokról, a Magyar Turizmus Zrt-vel közösen a jövőben televíziós forgatásokat és sajtóutakat is terveznek. Ennek pedig a legfontosabb hozadéka, hogy hamarosan számos cikk fogja népszerűsíteni hazánk turisztikai kínálatát Németország jelentős médiumaiban.