Hirdetés

A Savaria Szimfonikus Zenekar Liszt-lemezbemutató hangversenye (2012. június 6.)

2012.05.29. 14:32

Hirdetés

A jubiláló Savaria Szimfonikus Zenekar a tavalyi, Liszt-évben felvett, 2012-ben, a Sony gondozásában megjelenő lemezbemutató hangversenyét tartja 2012. június 6-án, szerdán, 19.30 órakor a Bartók Teremben.

2011-ben a zenei világ Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját ünnepelte. A szombathelyi Liszt-év csúcspontja júliusban, a Székesegyházban óriási sikerrel bemutatott Krisztus című oratórium előadása volt.

A világ egyik vezető lemeztársasága, a Sony Classical a Liszt-év alkalmából Magyarországról egyedül a Savaria Szimfonikus Zenekarral készített Liszt-műveket bemutató lemezt, amely természetesen a több évtizedes, magas szintű munka elismerése és nagy dicsőség az 50 éves együttes számára. A bemutató hangversenyen a lemez teljes műsora felcsendül.

Liszt virtuóz zongoradarabjainak szólistája a svájci Kauten Andrea, akihez több évtizedes gyümölcsöző munkakapcsolat fűzi a zenekart. A hangversenyt a szombathelyi publikum egyik nagy kedvence, a Kossuth-díjas Medveczky Ádám vezényli.

A hangversenyen lehetőség lesz a pár hete megjelent lemez megvásárlására, a tavalyi, a BBC gondozásában megjelent, szintén a Savaria Szimfonikus Zenekar felvételét tartalmazó, Gustav Holst életét feldolgozó DVD-vel együtt.

Műsor:
Les Préludes
Haláltánc
Sposalizio (a Vándorévek ciklusból)
Magyar fantázia
Rákóczi-induló

Jegyár: 2.000.- Ft; diák, nyugdíjas: 1.000.- Ft
Jegyek kaphatók a Bartók Terem jegyirodájában (9700 Szombathely, Rákóczi u. 3. telefon:
94/314-472) munkanapokon, valamint az előadás előtt a helyszínen.