Savaria Történelmi Karnevál 2010. borverseny eredmények

2010.08.14. 08:58

Idén kilencedik alkalommal választották meg a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Borát.

Pannónia szőlészetének története a római korra vezethető vissza, s azóta is töretlen a bor szeretete e vidéken.
 
Idén immár 9. alkalommal választották meg – országos borverseny keretében – a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Borát. Számos borász élt a lehetőséggel borai bemutatására, megmérettetésére.
A borok bírálói ez évben is a szakma legjobbjai közül kerültek ki; neves borszakértők, okleveles borbírók – Beke Ramón, Élő László, Horváth József, Lukács Szabolcs, Palotás József – értékelték a versenyre benevezett borokat.
A verseny tisztaságát dr. Tóth Zoárd közjegyzői irodájából dr. Nagy Ildikó felügyelte.
A borverseny lebonyolítását a Kőszegi Borbarát Hölgyek közül Tóth Adrien és Tóth Árpádné segítette.
 
A verseny célja, hogy az ország kiemelkedő minőségű borait és borászait felkutassuk, és termékeiket, munkájuk eredményét széles körben bemutassuk.
A Savaria Történelmi Karneválra számos külföldi vendég érkezik, így a borok hírének és piaci szereplésének javítása is célunk – ezzel kívánunk hozzájárulni a nemzeti bor-imázs megteremtéséhez.
 
Az ünnepélyes díjátadásra a három napon át tartó történelmi időutazáson kerül sor, augusztus 20-án 15.30 órakor a Borok Utcájában, ahol a legmagasabb pontszámot elérő bor viselheti a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Bora 2010 megtisztelő címet, és termelője átveheti díját.
 
2010-ben a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Bora:
Feindl Lajos Sárgamuskotály 2009 Balatonfőkajár fehér
Fekete Mihály Endre Cabernet Sauvignon Válogatás 2007 Szekszárd vörös

.