Népszerű volt a Soproni Sörfesztivál

2015.05.17. 10:29

Folyékony kenyér, jó hangulat és Vastag Csaba koncert a 120 éves Soproni sör ünnepén. 

Több ezren látogattak ki a Sopronban megrendezett sörfesztiválra szombaton. Bár a jól ismert árusok ezúttal távol maradtak, a kilátogatók száma mégis magasabb volt, mint az idei Fő téri rendezvények közül bármikor. Az eseményt nem most szervezték először, az idei év különlegessége és apropója a Soproni sörgyár 120 éves működése volt.

Népszerű volt a Soproni Sörfesztivál

Délután 14 órakor nyitottak ki az italos bódék, melyekben különböző pontokon ugyan, de ugyanazokat a söröket és egyéb szeszeket lehetett kapni. A sör ára 400 és 500 forint között mozgott fél literenként, fajtától függően. Lapunk a Fekte démont és a citromos radlert is megkóstolta, mindkettő jólesett a nyárias melegben. Aki a nagy ivászatban megéhezett, az popcorn, perec és egyéb rágcsálnivaló közül választhatott.

Népszerű volt a Soproni Sörfesztivál

A rendezvényen lehetőség volt ingyenes sörkóstolásra (kérdőív kitöltésének fejében) és a Soproni márkájával vagy logójával ellátott szuvenírek vásárlására is.

A napsütéses idő (mely rácáfolt az esőt jósoló meteorológusokra) sok embert már a délutáni órákban is kicsalogatott. A létszámot pedig tovább növelték az arra bóklászó osztálykirándulások és az épp polgári esküvőre igyekvő násznép(ek) csapatai.

Népszerű volt a Soproni Sörfesztivál

Azonban mindez semmi volt az esti órákhoz képest, amikor egy gombostűt is nehéz lett volna leejteni a tömegben, akik a fesztivál két ismert fellépőjének koncertjére, a The Carbonfools-ra és Vastag Csabára érkeztek. Az eseményt szó szerint tovább színesítette a direkt erre az alkalomra zöldre kivilágított Tűztorony is.

Népszerű volt a Soproni Sörfesztivál

Ami viszont kevésbé volt szimpatikus az eseményen, az bizonyos emberek vélekedése volt az állatok fesztiválra hozataláról. Számos kisebb testű kutyát rángatott gazdája ugyanis végig a tömegen keresztül, miközben jobban érdekelte, hogy ne lötyögjön ki az ital a poharából, minthogy az állatnak csöppet sem kellemes, hogy minden második ember rá akar taposni, s a dübörgő zene sem biztos, hogy állatfüllel is olyan élvezetes.

Népszerű volt a Soproni Sörfesztivál

Ezt leszámítva a sörfesztivál sikeres és népszerű rendezvény volt, a napközben befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítják majd.

 

Galéria

.