Ezentúl ingyen internetezhetünk Sopron Fő terén

2015.07.23. 12:33

A nagy hatósugarú wifi és HD webkamera is a régiófejlesztő projekt része.

A nagy hatósugarú Wifi és HD webkamera is a régiófejlesztő projekt része.

Sopron város önkormányzata együttműködve a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft-vel, Sopron Fő terére ingyenes Wifi kapcsolatot épített ki - mondta el a csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Barcza Attila önkormányzati képviselő.

Ezentúl ingyen internetezhetünk Sopron Fő terén

Barcza Attila önkormányzati képviselő

- Végre megvalósulhatott, hogy sok más magyarországi nagyvároshoz hasonlóan Sopronban is kiépítsenek egy erős és jó minőségű ingyenes, jelszó nélkül használható Wifi kapcsolatot - emelte ki a képviselő.

A Wifi elérhető 2 és 5 gigahertzen is az E-Cityguide Free névről. Körülbelül 100 méter sugarú körben fogható, ráadásul egy technikailag magas szintű hálózatról van szó, ami azt jelenti, hogy akár egyszerre kétszázan is rákapcsolódhatnak például egy nagyobb eseményen, mégsem lesz lassabb a működési sebessége - tudtuk meg.

Ezentúl ingyen internetezhetünk Sopron Fő terén

Elméletileg már működik, gyakorlatilag pedig nem egészen

Részben ehhez a fejlesztéshez kapcsolódik az új HD minőségű webkamera is, mely ezentúl a soproni Megyeháza épületéből ad majd képet az érdeklődőknek.A kamera által közvetített élőkép itt és itt is elérhető.

Barcza Attila szerint a hungary-live rendszerhez való csatlakozással nem egy egyszerű wifi kapcsolat kiépítése történt meg, hanem egy olyan hálózathoz csatlakozott Sopron, amely a város image képének erősítésében is nagy szerepet vállal.

Ezentúl ingyen internetezhetünk Sopron Fő terén

Az új webkamera a Megyeháza ablakában. Szép képet mutat.

A sajtótájékoztató után a sajtó képviselői is nekiálltak kipróbálni az új szolgáltatást, egyelőre azonban nem sikerült befogni a wifit. Viszont hazatérve ellenőriztük az élőképet, mely szerencsére már zökkenőmentesen és szépen működik.

.