Hirdetés

Kínai testvérvárosa lehet Sopronnak

2014.10.29. 10:08

A felek több területen is tovább kívánják mélyíteni a nemzetközi kapcsolatot.

Hirdetés

Yichang egy nagy múlttal rendelkező kínai város, amely a Jangce folyó északi partján helyezkedik el Hubei tartomány nyugati részében. Velük kötött a tegnapi nap folyamán együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot Sopron és Győr önkormányzata a baráti kapcsolatok megerősítése és fejlesztése érdekében.

Kínai testvérvárosa lehet SopronnakYichang város látképe

A Yichangból érkező Ma Xuming polgármester által vezetett hat fős delegáció először Győrbe utazott, ahol ünnepélyes keretek között írták alá a testvérvárosi kapcsolat létrehozásáról szóló szándéknyilatkozatot. Ezt követően látogatták meg Sopront, hogy a városházán írják alá a nyilatkozat magyar nyelvű példányát, illetve hogy egy rövid idegenvezetés során betekintést nyerjenek Sopron történelmébe és nevezetességeibe.

Kínai testvérvárosa lehet SopronnakFodor Tamás és Ma Xuming polgármesterek

A felek egyébként a kultúra, a turizmus, az oktatás, az egészségügy, a gazdaság és a személyes találkozók területén kívánják mélyíteni a két város között fennálló nemzetközi kapcsolatot.

Kínai testvérvárosa lehet Sopronnak

A küldöttségben a város első számú embere mellett önkormányzatuk főtitkára, Xiling körzet vezetője, valamint az önkormányzathoz tartozó különböző igazgatók vettek részt.

Fotók: a soproni önkormányzat Facebook-oldaláról