Hirdetés

Kukaünnep volt Sopronban

2014.11.23. 11:05

Kukatúra, kvíz és barkácsolás is volt a rendezvényen.

Hirdetés

Az STKH Hulladékgazdálkodás és a Pro Kultúra közös szervezésében szombaton kukaünnepet tartottak Sopronban, a Liszt Ferenc Kulturális Központban. A rendezvényre elsősorban gyerekeket vártak, de felnőttek is részt vettek az eseményen.

Kukaünnepet tartottak tegnap Sopronban

Már a bejáratnál egy valódi kukásautó fogadta a látogatókat, melyet nem csak megmászni, de kipróbálni is lehetett az úgynevezett kukatúra során, ahol az érdeklődőket elvitték a járművel egy körre. Mellette plakátokon a komposztálásról és ahhoz kapcsolódó hasznos tanácsokról lehetett olvasni.

Kukaünnepet tartottak tegnap Sopronban

Kora délután még viszonylag kevés látogató volt a helyszínen, ám az idő múlásával egyre többen érkeztek. A földszinten nyereményért lehetett a hulladékgazdálkodással kapcsolatos játékos kvízt kitölteni, karácsonyi díszeket barkácsolni, a felnőttek pedig bioreceptek és álláshirdetések között böngészhettek.

Kukaünnepet tartottak tegnap Sopronban

A legmókásabb programelem kétségkívül a a különböző kukákból készített ülő alkalmatosságok kipróbálása, a kukásjelmezbe bújás, valamint a fotóparaván mögötti fényképezkedés volt.

Kukaünnepet tartottak tegnap Sopronban

Az emeleten a büfé mellett a tematikához illeszkedő kiállítást illetve gyermekfilmeket lehetett megtekinteni, a bevállalósabbak pedig óriás társasjátékon versenyezhettek apróbb nyereményekért.

.