Hirdetés

Fúvószenekarok soproni találkozója: magasabb kategóriák és rekkenő hőség

2014.06.08. 11:17

Június 7-én a soproni futballstadionban találkozott egymással Bécs, Csepreg, Pest és Sopron városának fúvószenekara.

Hirdetés

A rendezvényen a csapatok célja egy magasabb kategóriába kerülés volt, melyet szakmai zsűri bírált el.

A rekkenő hőség ellenére is volt közönsége a Sopronban rendezett fúvószenekari menetminősítésnek, bár aki tehette, árnyékos helyről szemlélte az eseményeket. A kétnyelvű köszöntő és programismertető után a résztvevő zenekarok felmeneteltek a pályára, ízelítőt adva tehetségükből.

Fúvószenekarok soproni találkozója

A komoly megmérettetés ezután következett, ugyanis a meneteléssel egybekötött zenebonálás célja nem pusztán a kilátogatók szórakoztatása, hanem egy magasabb kategória elérése volt, amelyet az árgus szemmel figyelő zsűritagok pontozással tettek lehetővé.

Fúvószenekarok soproni találkozója

Az első körben a csepregi fúvószenekar az A, míg a soproni a D kategóriába kerülésért játszott. Ez utóbbi volt a komolyabb feladat, hiszen a produkciót többszöri fordulások és kombinációk sora nehezítette. Mindkét zenekar fáradozását a közönség – különösen az árnyékban ülő fele – lelkes tapssal honorálta.

Fúvószenekarok soproni találkozója

A két csapat előadása után a zsűri visszavonulót fújt, szünet következett.

Fúvószenekarok soproni találkozója

Várakozás közben az eddig napos oldalon ülők vagy eggyé olvadtak a székkel vagy árnyékba vándoroltak, így a folytatásban már csak egy oldalról művelődött a publikum.

Fúvószenekarok soproni találkozója

A továbbiakban a csúcskategóriába tartozó Gardenmusik des Militärkommandos Wien (a bécsi fúvószenekar) és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának gyepshow-ja bűvölte el a kilátogatókat.

Fúvószenekarok soproni találkozója

A végeredmény örömtelinek bizonyult mind a csapatok (akik sikeresen magasabb kategóriát vívtak ki maguknak), mind a közönség számára, akik remek előadásnak lehettek szem-és fültanúi ezen a napsütéses szombat délutánon.

Fúvószenekarok soproni találkozójaFúvószenekarok soproni találkozójaFúvószenekarok soproni találkozója

.